jun 272016
 

Ohhh deze brownie is zooo lekker..en hij voedt je lijf ook nog! en laat ik dat nou graag willen! Gezond en heel erg lekker!!

smeuig lekker klef..vol chocolade en een lekkere bite door de pistache nootjes!

Deze brownies zijn ook glutenvrij, vetvrij en als je wilt ook lactosevrij.

Ik heb amadelmeel gebruikt als basis en de zoetstof zijn dadels en ongezoete appelmoes( te koop bij oa AH)
Pistache nootjes kun je bijvoorbeeld ook vervangen voor amandelen, pecannoten of walnoten.

De topping heb ik chocolade gebruikt van vivani gezoet met kokosbloesem suiker..75% chocolade..

Je kunt ook de melk variant gebruiken die is 37% en bevat dus wel lactose kun je geen lactose eten neem dan een lactose vrije variant bv van tony chocolony..

 

Benodigdheden:

250 gram ontpitte dadels
250 milliliter ongezoete appelmoes
75 gram cacaopoeder
Theelepel vanille aroma
3 eieren
150 gram amandelmeel
Theelepel wijnsteenbakpoeder
150 gram pistache nootjes (of andere nootjes)
150 gram extra pure chocolade van Vivani

 

Zo maak je Gezonde brownies:

  1. Week de ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Doe de geweekte dadels hierna samen met de appelmoes in de blender en maal zo fijn mogelijk.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in van 15 bij 25 cm en bekleed met bakpapier.
  3. Giet het mengsel in een beslag kom en mix hier het cacaopoeder en de vanille aroma doorheen. Mix vervolgens ook de eieren erdoorheen en wanneer deze goed zijn opgenomen ook het amandelmeel en bakpoeder.
  4. Hak de pistache nootjes grof en zet 50 gram hiervan apart (deze hoef je niet te hakken). Meng 100 gram door het beslag. Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in. Zet de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek de brownies na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
  5. Laat de brownies hierna goed afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgebleven pistache nootjes erover. Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden.
    Bewaar de brownies max. vijf dagen in een goed afgesloten bak of vries ze in.

 

20160625_211351